Onderhoud gehoorapparaat

Uw hoortoestel goed onderhouden is van groot belang. Op deze manier levert uw gehoorapparaat de beste kwaliteit. U kunt uw hoortoestel goed onderhouden door het regelmatig schoon te maken.

Gehoorapparaat repareren

Struijk Acousticon biedt u diverse producten waarmee u zelf aan de slag kunt. Daarnaast is ons streven om in de meeste gevallen het gehoorapparaat te repareren. Dit in tegenstelling tot andere audiciens waar u meteen een nieuw gehoorapparaat, en de bijbehorende kosten, krijgt. Ervaart u problemen met uw gehoorapparaat? U bent altijd welkom bij onze vestiging. Veel problemen met het gehoorapparaat kunnen direct opgelost worden door uw toestel te repareren. Onze audiciens helpen u graag verder.

Onderdelen gehoorapparaat kopen

Is een onderdeel van uw hoortoestel kapot of nodig aan vervanging toe? Naast onze reparatie service bieden wij u ook de mogelijkheid om diverse onderdelen van uw gehoorapparaat te bestellen via onze winkel. U kunt in onze vestiging aan onze medewerkers voorleggen om welk onderdeel het gaat.  U kunt bij Struijk Acousticon onderstaande onderdelen laten vervangen: 

  • Filterdopjes
    Deze houden vuil, zoals oorsmeer, uit de luidspreker. Een filterdopje kan verstopt raken en moet daarom regelmatig worden vervangen. U kunt bij onze vestiging een filterdopje laten vervangen, maar u kunt de dopjes ook los bestellen voor uw eigen voorraad. 
  • Luidsprekertjes
    Ondanks het gebruik van filterdopjes is het mogelijk dat de luidsprekertjes verstopt raken. Ook is het mogelijk dat een luidspreker om een andere reden het niet meer doet. Wij bieden bij (naam vestiging) de mogelijkheid om uw luidspreker te vervangen. U kunt kiezen voor een losse luidspreker of ons servicepakket. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden tijdens een bezoek aan onze winkel of bezoek onze pagina over ‘Garantie’ (+ link naar garantiepagina).
  • Oorstukjes
    De oorstukjes maken een verbinding tussen uw gehoorgang en hoortoestel. Ze zijn daarom een bijzonder en essentieel onderdeel van uw gehoorapparaat. Het is voor het geluid ontzettend belangrijk dat uw oorstukjes perfect aansluiten. U merkt het wanneer het oorstukje niet goed aansluit; u hoort dan een fluitend of piepend geluid.

Soorten oorstukjes

U kunt kiezen uit twee soorten oorstukjes: hard acryl of siliconen. Een oorstukje van hard acryl drukt zwaarder in het oor, maar is eenvoudig om schoon te maken. Het siliconen oorstukje is flexibeler en zachter. Bent u benieuwd welk soort oorstukje het beste bij u past? Onze audicien geeft u graag persoonlijk advies.

Jeuk of allergische reactie

Oorstukjes kunnen helaas bij sommige personen irritatie geven in het oor. U kunt last krijgen van jeuk of een allergische reactie. We adviseren u om een afspraak te maken bij uw audicien. Hij of zij kan uw oorstukje voorzien van een speciale laag van glaslak, zilver of goud. Deze laag zorgt ervoor dat de irritatie wordt weggenomen en u comfortabel kan blijven horen.

Heeft u vragen over het onderhouden van uw hoortoestel? Of wilt u persoonlijk advies van uw audicien? Breng een bezoek aan onze winkel of neem contact met ons op.