Gehoortest in Amersfoort

Waarom een gehoortest?

Een hoortest wordt gedaan om uw gehoor in kaart te brengen. Wij kunnen zien wat er aan de hand is en of het nodig is om naar een KNO-arts te gaan.
Met een hoortest kunnen wij beoordelen of u wellicht geholpen zou zijn met een hoortoestel.

Het is belangrijk uw gehoor in kaart te brengen, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen niet merken dat hun gehoor achteruit gaat. Het duurt ongeveer 7 jaar voordat mensen voor het eerst een hoortest doen nadat zij merken dat hun gehoor achteruit is gegaan. Wanneer het gehoor verder achteruit gaat, wordt het steeds lastiger om aan een hoortoestel te wennen.


Maak een afspraak

Hoe werkt een hoortest?


Een hoortest is een meting die wij in een geluidsdichte cabine doen. Hierbij krijgt u eerst pieptonen te horen waar u op moet reageren. Dit doen we voor ieder oor apart.

Na deze piepjestest doen wij op ieder oor een spraaktest, waarbij u woorden te horen krijgt die u mag herhalen. De woorden klinken steeds zachter om te kijken wat u nog verstaat.

Met deze resultaten ontstaat er een audiogram, waarop aangegeven staat hoe u uw gehoor is ten opzichte van iemand met een goed gehoor.

In de video kunt u zien hoe een hoortest werkt.

Gehoortest afspraak maken

Bel ons direct

Bel 033-4728183 om direct een afspraak te maken.

Audicien
Ron Klomp

Ron Klomp is al meer dan 35 jaar werkzaam als gediplomeerd audicien in Amersfoort. Samen met het team van enthousiaste medewerkers staat hij voor u klaar!

Waarom naar Struijk Acousticon?