Wek- en waarschuwingssysteem met vergoeding

U draagt hoortoestellen omdat u minder goed kunt horen. Maar deze hoortoestellen draagt u niet altijd. Dit kan voor problemen zorgen met betrekking tot uw veiligheid én uw bereikbaarheid. Heeft u uw hoortoestellen even niet in? Dan bent u slechthorend!

Problemen met veiligheid

Slechthorend zijn en veiligheid gaan in sommige gevallen niet standaard samen. Wanneer u slaapt en er nare geur in huis ontstaat door brand, wordt u niet gewekt. Gaat de rookmelder af? Dan kunt u deze waarschijnlijk ook niet horen. Heeft u een klein kind in huis? Dan hoort u de babyfoon wellicht niet. Dit soort problemen zijn verleden tijd met de hoorhulpmiddelen van Struijk Acousticon.

Slecht bereikbaarheid

Hoort u wel eens van familie of vrienden: “Ik heb je gebeld maar je was niet thuis.” En u denkt: “Oh, volgens mij was ik wel thuis.”? De deurbel of de telefoon niet horen is een veel voorkomend probleem bij slechthorenden. Wanneer u uw gehoorapparaat niet in heeft, betekent dit dat u in die uren slechthorend bent.

De oplossing: een wek- en waarschuwingssysteem

De oplossing hiervoor is om gebruik te maken van een wek- en waarschuwingssysteem. In de onderstaande video legt Rudi Struijk uit hoe dit systeem werk:


 

 

Hieronder ziet u de verschillende onderdelen van het wek- en waarschuwingssysteem:

U heeft recht op dit systeem

Heeft u een gehoorverlies van meer dan 35 db en heeft u de afgelopen 5 jaar geen systeem aangeschaft? Dan heeft u recht op dit systeem vanuit de basisverzekering. Het complete systeem kost circa € 750 tot € 1.250, en daar komen de installatiekosten nog bij. Dit bedrag krijgt u echter vergoed door de zorgverzekering.

Dit wil ik ook!
Heeft u interesse? Bel naar 033-4728183, e-mail naar [email protected] of vul het formulier in. Voor de afhandeling heeft u een audiogram of spraakdiagram nodig van minder dan een jaar oud. Dit verschilt per verzekeraar.

Neem contact met mij op

Struijk Acousticon neemt vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.


 

De kleine lettertjes: voorwaarden vergoeding van uw zorgverzekering

Om in aanmerking te komen voor vergoeding dient u te voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  • Gemiddeld gehoorverlies vanaf 35 dB aan tenminste één oor (bij 1000, 2000 en 4000 Hz). ƒ
  • Functioneel voorschrift van de KNO arts of audioloog. ƒ
  • Audiogram niet ouder dan 1 jaar
  • Per verzekeraar gelden andere regels. Neem contact met ons op voor meer informatie over de opties en vergoedingen met uw verzekering.