Hoorproblemen

Ik merk dat mijn gehoor minder wordt...

Heeft u het idee dat uw gehoor minder wordt?

Het eerste signaal dat u wellicht een hoorprobleem heeft, wanneer u het idee heeft dat anderen mompelen. U hoort wel dat er wordt gesproken, maar u verstaat niet wat er gezegd wordt. U vraagt vaker: “Wat zeg je?” en u begint zich daar ook bewust van te worden.

Wat nog meer één van de eerste kenmerken is, dat de tv steeds harder moet om het goed te kunnen verstaan. U merkt dat vooral bij programma’s zoals een talkshow of een praatprogramma.


Maak een afspraak

Soorten van slechthorendheid

Er zijn verschillende soorten van slechthorendheid.

Ouderdomslechthorendheid
Vanwege slijtage van het slakkenhuis gaan wij als mens minder horen. Dit begint al op jonge leetftijd, jonge kinderen kunnen vaak hele hoge frequenties waarnemen. Wanneer wij volwassen zijn, is dat al niet meer mogelijk. Zo ontstaat er telkens meer slijtage.

Lawaaislechthorendheid
Wanneer een persoon aan veel herrie blootgesteld is, dit kan zijn vanwege het werk of bij regelmatig erg harde muziek luisteren, kan het slakkenhuis een gehoorbeschadiging op lopen. Dit zal bij de ene persoon sneller gebeuren dan bij de andere. Daarom is preventie in dit soort gevallen ook erg belangrijk.

Plotsdoofheid
Als u altijd goed gehoord heeft, maar ineens minder gaat horen, is het erg belangrijk dat u hiervoor zo spoedig mogelijk naar een KNO arts gaat. De KNO arts kan uitzoeken wat de reden hiervan is en mogelijk een behandeling toepassen om het gehoor (gedeeltelijk) terug te krijgen.

Aangeboren slechthorendheid
0,1 % wordt doof geboren, dit kan een genetisch afwijking zijn of vanwege zuurstofgebrek tijdens de geboorte.

Ron Klomp Audicien

Wat kan Struijk Acousticon hiervoor doen?

U kunt bij ons terecht om een hoortest te aanmeten. Zo krijgen wij in beeld waar u gehoor zich op dat moment bevindt en wat voor problemen u daarmee kunt ervaren. Het belangrijkste is dat u accepteert dat uw gehoor minder wordt. Dit is niet makkelijk en daarmee zullen wij u helpen.

Bij kinderen onder de 16 jaar kunt u via uw huisarts bij een audiologisch centrum terecht. Bent u ouder dan 16 jaar, kunnen wij altijd een hoortest doen en u adviseren wat de mogelijke stappen zullen zijn. In sommige gevallen is het nodig dat u een KNO arts raadpleegt voordat u hoortoestellen gaat uitproberen.

Als uit de hoortest blijkt dat er sprake is van een gehoorverlies, gaan we samen bekijken welke categorie hoortoestel u nodig zou hebben. Daaruit kiezen we een hoortoestel uit en gaat de proefperiode van start.

En natuurlijk zijn er verschillende soorten oplossingen voor de problemen die u ervaart.

Voor het beter verstaan van normale spraak in kleine gezelschappen bestaan er de nieuwste soort hoortoestellen. Afhankelijk van uw gehoor zijn er de kleinst mogelijke oplossingen, die nauwelijk zichtbaar zijn.

Voor het beter verstaan van de televisie bestaat er een draadloos systeem waarmee u probleemloos alles verstaat wat er op televisie gezegd wordt.

Als u na de proefperiode tevreden bent over de keuze die we samen gemaakt hebben, zorgen wij voor de afhandeling met uw zorgverzekeraar.

 

Waarom naar Struijk Acousticon?