Gehoorbescherming

Wanneer u nu een goed gehoor heeft, bent u hier natuurlijk erg zuinig op. U wilt dit graag zo houden.

Daarom is het beschermen van uw gehoor erg belangrijk. Tijdens het werken op een bouwplaats of naast een machine, kan het geluid soms hinderlijk hard worden. Zo hard dat uw gehoor misschien blijvend beschadigd kan raken en mogelijk ook last kunt krijgen van een hinderlijke piep of ruis (tinnitus).
Maar ook tijdens het uitgaan in een café of discotheek of met een hobby zoals motorrijden of klussen in huis. Dit kunnen situaties zijn waarin uw gehoor beschermd moet worden tegen harde geluiden.

Zodra uw gehoor beschadigd is, kan het helaas niet meer hersteld worden. Dit kan vaak ongemerkt gaan. U merkt het niet direct, maar het sluipt er langzaam in. Hoe langer u boven een bepaald geluidsniveau komt, hoe meer beschadiging u kunt oplopen.

En soms zijn er situaties waarin u zoveel mogelijk geluid wilt buitensluiten, zoals ’s nachts tijdens het slapen. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden om uw gehoor te kunnen beschermen tegen de herrie.


Gehoorbescherming amersfoort

STANDAARD (UNIVERSELE) OORDOPPEN


Dit zijn oordoppen die snel en makkelijk te gebruiken zijn met verschillende soorten filters. Afhankelijk van welke situatie u het gaat gebruiken, kunt u het betreffende type kiezen. Voor het werken naast een machine is een ander soort demping nodig dan wanneer u last heeft van het geluid tijdens het vliegen. Deze oordoppen zijn verkrijgbaar van €10,- per set in onze hoorwinkel.


Universele oordoppen amersfoort

OORDOPPEN OP MAAT

Dit is het meest comfortabele en optimale bescherming voor uw gehoor. Er wordt een afdruk van uw oren gemaakt, waardoor de oordop exact op uw oor gemaakt is. Dit zorgt voor de beste afdichting en het prettigste draagcomfort.

Wanneer u bij ons komt om een afdruk te maken, wordt deze opgestuurd naar de leverancier. Deze maakt op basis van de afdruk een oordop (ofwel otoplastiek) van. Dit kan in hard materiaal (acrylaat) of zacht materiaal (siliconen). Het harde materiaal is het meest duurzaam en het zachte materiaal is het meest comfortabel.

Afhankelijk van waar u het voor gaat gebruiken, wordt bepaald welke filter voor u geschikt is. Er bestaat een standaard filter in verschillende dempingen. Deze dempen iets meer in de hoge frequenties (toonhoogten), waardoor deze minder geschikt is om muziek mee te luisteren. Hier adviseren wij een specifiek muziekfilter voor. Deze dempt in alle frequenties hetzelfde, waardoor de muziekbeleving hetzelfde blijft.

Oordoppen op maat zijn verkrijgbaar vanaf €100,- per set. Wij kunnen u precies vertellen wat u nodig en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Waarom naar Struijk Acousticon?