"Bij Struijk Acousticon in Amersfoort krijgt u altijd de kans om een nieuw gehoorapparaat te proberen via de proefperiode."

Maak een afspraak

Gehoorapparaten

Hoe koop ik een gehoorapparaat?

Het belangrijkste is dat u erkent en accepteert dat uw gehoor achteruit gaat. Dit is geen makkelijk proces en hiermee helpen wij u graag.

We beginnen met het uitvoeren van een hoortest. Hiermee kunnen wij in kaart brengen wat voor soort gehoorverlies u heeft en wat we hier aan kunnen doen.

Soms is het nodig om eerst een KNO arts te raadplegen voordat we verder kunnen gaan met de intake.

Daarna volgt het intakegesprek. Hierbij bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Wij brengen uw wensen in kaart en zoeken we gezamenlijk een hoortoestel uit wat het beste bij uw gehoor en uw wensen past.

Zodra de hoortoestellen geleverd zijn, plannen wij een aanpassing. Bij deze afspraak worden de hoortoestellen aangepast op uw gehoor en uw beleving. Vanaf nu gaat u de hoortoestellen 8 tot 12 weken uitproberen. Dit noemen wij de proefperiode. In deze periode kunt u wennen aan het gehoorapparaat. Tussentijds zullen we controleren of de instellingen nog naar uw wens zijn.

Uiteindelijk vindt er de eindcontrole plaats om te zien of de doelen behaald. Als u helemaal tevreden bent, zorgen wij voor de afhandeling met de zorgverzekeraar.
Vergoedingen van een gehoorapparaat?

U krijgt een vergoeding van uw zorgverzekeraar wanneer u een gehoorverlies heeft van 35 dB of meer. Dit is een waarde die uit de hoortest komt. Aan de hand van een vragenlijst die u in moet vullen (Amsterdamse Vragenlijst) wordt er een categorie bepaald. Deze categorieën gaan van 1 t/m 5, waarbij 1 een eenvoudig gehoorprobleem oplost en categorie 5 een complex gehoorprobleem.

Hoortoestellen uit deze categorieën zijn goede hoortoestellen, maar dit zijn niet de nieuwste hoortoestellen. De allernieuwste worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. U krijgt van uw zorgverzekeraar eens per 5 jaar een vergoeding voor hoortoestellen.

Welke gehoorapparaat past bij mij?

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Niet alle hoortoestellen zijn voor iedereen geschikt. Wij bespreken tijdens het intakegesprek wat voor u de mogelijkheden zijn. Dit zijn de verschillende toestellen:

Achter-Het-Oor (AHO)
Dit is het gehoorapparaat dat voor iedereen geschikt is. Voor alle soorten gehoorverlies, van licht tot zeer ernstig. Hierbij zit het apparaat zelf achter de oorschelp en gaat het geluid via een slangetje en een op maat gemaakt oorstukje het oor in.

Dit hoortoestel is het minst reparatiegevoelig en makkelijk te hanteren en schoon te maken.

In-Het-Oor (IHO)
Dit apparaat valt in de gehoorgang. Dit kan volledig in de gehoorgang vallen of deels ook in de oorschelp. Deze is geschikt voor lichte en matige gehoorverliezen.

Deze mogelijkheid kan alleen bij de ruimere gehoorgangen. Ook is dit apparaat gevoeliger voor reparaties in verband met vocht en oorsmeer.

Luidspreker-In-Het-Oor (LIHO)
Dit apparaat wordt tegenwoordig het meest gezien. Het is vrijwel onzichtbaar, omdat er alleen een klein apparaat achter de oorschelp zit met een dun draadje richting de gehoorgang.

Het is geschikt voor iedere gehoorgang, echter is het wel reparatiegevoeliger vanwege vocht en oorsmeer. Ook is dit toestel wat lastiger te hanteren

Complete-In-Canal (CIC)
Dit apparaat zit volledig in de gehoorgang. Het is het allerkleinste toestel dat er is. Dit is geschikt voor lichte tot matige gehoorverliezen.Voor mensen met een erg smalle gehoorgang is dit niet mogelijk. En ook is dit apparaat reparatiegevoeliger vanwege vocht en oorsmeer.

Zoals u leest, is het uitzoeken van een hoortoestel echt maatwerk. Daarom bespreken wij dit uitgebreid tijdens een intakegesprek, zodat u weet wat bij u past.

Diverse merken gehoorapparaten in het assortiment van Acousticon

Bent u op zoek naar een gehoorapparaat? Struijk Acousticon helpt u graag bij. We werken enkel samen met de beste merken van deze branche zodat wij u het beste gehoor kunnen garanderen. 
Op deze manier weet u zeker dat u investeert in een hoortoestel die uw hoorproblemen oplost.

Struijk Acousticon levert hoortoestellen van diverse merken, in verschillende categorieën en prijsklassen. De gehoorapparaatmerken zijn:

In onze webshop kunt u de ons aangeboden merken en de daarbij horende hoortoestellen rustig bekijken.

Bent u benieuwd welk gehoorapparaat het beste bij u past? Onze audiciens helpen u graag verder. U kunt eenvoudig een afspraak maken via het formulier. Nadat u het formulier heeft ingevuld en verzonden, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.